ABC om hyttene til Narvik og Omegn Turistforening

• Hyttene kan benyttes hele året.
  • De er låst med standard DNT-nøkkel, er ubetjente og uten mat. Vokterboligen og Storsteinshytta har egne nøkler.
  • Nøkkel fås lånt hos Sparebanken Narvik, på turistkontoret eller ved henvendelse til foreningen. Pris for leie/kjøp er 100,- . Nøkkelen leveres/sendes tilbake etter bruk.
  • Hyttene ligger i passe dagsetapper fra hverandre.
  • Du må ha med kart og kompass på alle turer.
  • Man kan ikke reserve/booke plass på NOTs hytter (bortsett fra Vokterboligen og Storsteinshytta).

• Alle gjester har lik rett til overnattingsplass. De som allerede har overnattet må vike sengeplassen til nyankomne overnattingsgjester.

• Hyttene har dyner og puter i sengene. Overnattingsgjester må ha med egen lakenpose eller sovepose samt putetrekk.

• Alle hyttene har komplett kjøkkenutstyr. Hyttas gassprimus brukes til matlaging. Ved benyttes til oppvarming. Vær obs på brannfare ved ildsted og ved bruk av parafinlamper/stearinlys.

• Hyttene inneholder alt du trenger, bortsett fra noe å sove i, mat, dopapir og stearinlys. Ta også med fyrstikker for sikkerhets skyld.
  • Våre hytter kan ikke benyttes av gjester som kommer med motordrevet kjøretøy.
  • Utehunder/trekkhunder skal parkeres minst 100 meter fra nærmeste hyttebygg, og selvsagt ikke nær drikkevannskilde.
  • Skriv deg inn i besøksprotokollen med en gang du kommer. Du betaler med engangsfullmakt på hyttene - husk bankgironummer eller kreditkortnummer hvis du bor utenfor Norge.
  • Det kan være fullt på en del hytter i perioden mars-mai samt i august.

• Ta med deg alt ikke-brennbart søppel tilbake. Resten brenner du i ovnen.
  • Traseene i NOTs område er stort sett enkle.
  • Rutebeskrivelsene i vårt informasjonsmateriell må oppfattes som veiledende. Av praktiske og økonomiske grunner kan ikke NOT til enhver tid garantere at varder er på plass, eller merket med rød maling. Varder og merking slites og rives ned av vær og vind.
  • NOT fraskriver seg ethvert ansvar som måtte følge av ferdsel på fjellet langs våre ruter, på våre broer og på våre hytter. Enhver som går ute i naturen og i fjellet har ansvar for seg selv ved å foreta nødvendige vurderinger av enhver situasjon, samt at han/hun på alle måter må å være fysisk og utstyrsmessig rustet til å håndtere alle situasjoner. Du går på eget ansvar.