Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Mandagsturene starter opp med gjenåpning av Hålogalandsbrua

Hålogalandsbrua
Hålogalandsbrua Foto: Øydis Jakobsen

Mandag 13. mai starter NOTs mandagsturer opp igjen for 11. året. Dette er NOTs lavterskeltilbud til medlemmer og ikke-medlemmer som ønsker å gå en ettermiddagstur i trivelig selskap. Turene har noe variert lengde og vanskelighetsgrad, men alle er turer som er gjennomførbare for en hver. Vi er flere turledere på turene og kan dele opp gruppa slik at alle får gå i et tempo de synes er behagelig.

Utsikt fra Ankenesfjellet mot Narvik
Utsikt fra Ankenesfjellet mot Narvik Foto: Øydis Jakobsen

Første tur går over Hålogalandsbrua. Som vanlig er det oppmøte kl 17.00 på Narvik jernbanestasjon for samkjøring til startstedet. Selve turen starter 17.30 fra Rema Rombakken, og de som ønsker en lengre tur kan spasere fra jernbanestasjonen. Turlederteamet i år består av Ellinor Hansen Framvik, Sølvi Føre, Eeke Nijdam, Anne-Marie Johnsen og Øydis Jakobsen.

Vi pleier å ta med oss kaffe på termos og noe til kaffen. De som får det travelt med å komme seg av gårde til start kan ta med seg matpakke og spise en lett middag når vi raster.

Som de ti tidligere årene er det mulig å gå turen på egen hånd etter at fellesturen er gjennomført. Alle som går alle ti turene, enten på egen hånd eller som fellesturer, får årets mandagstur-pin. Nytt i år er at vi ikke legger ut bok på turmålet. I stedet finner dere turmålet i appen DNT Sjekk-ut. Her vil dere finne en turliste som heter Mandagsturer NOT 2019, hvor turmålene blir lagt inn etter hvert som turene går. På fellesturen tar vi med bok som alle skriver seg i. Boka blir med på alle turene.

Mer info om turene finner du på not.dnt.no eller på NOTs side Facebook

Steinbu i Håkvikdalen, Lilletind og Den sovende dronning i bakgrunnen
Steinbu i Håkvikdalen, Lilletind og Den sovende dronning i bakgrunnen Foto: Øydis Jakobsen

Årets turer er:

Tur 1 13. mai Hålogalandsbrua **

Tur 2 20. mai Lakselvosen *

Tur 3 27. mai Lapphågen *

Tur 4 3. juni Helligdagsvnnet **

Tur 5 11. juni Torsvikkollen ***

Tur 6 16. juni Ankenesfjellet rundt **

Tur 7 26. august Steinbu ***

Tur 8 2. september Fiskløysa på Nygårdsfjellet **

Tur 9 9. september Mølneva *

Tur 10 16. september Funnhytta **

Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Øydis Jakobsen 12. mai 2019